Fabricant de echipamente pentru industria auto

Chiptuning( ex: cresterea performantei motorului prin reglajul electronic al computerului ce are ca scop obtinenerea unor modificari care sa mareasca viteza motorului sau sa scada consumul).

Multe autovehicule au rezerve mai de putere, pe care fabricantul le-a limitat in mod intentionat ( din motive de mediu sa financiare). Prin actiunea electronica asupra lor, aceste limitari pot fi usor sterse, dar acest lucru vinecu pretul duratei de viata a motorului si a accesoriilor aferente. Cel mai mare pericol pentru autoturism ar fi un „personal de tuning necalificat” sau proprietarii lor care doresc o ajustare rapida si ieftina dar care dauneaza vietii motorului.

In acest fel ,alimentarea este marita, dar computerul nu mai vede cat de mult combustibil este folosit si astfel face un calcul gresit referitor la gradul de infundare a filtrului de particule. Datorita datelor eronate, softwul nu mai poate face o estimare corecta a gradului de teriorirare a filtrului si a ocntaminantilor absorbiti. Drept rezultat se creeaza premisele unui scaderi a gradului de protectie a motorului si a accesoriilor, care este cauza avariilor frecvente. Aceste modidicari realizate intr-o perioada scurta de timp si cand motorul nu este rulat suficient, va eroda motorul si filtrul de particule.

Solutia in acest caz ar fi readucerea softwului la valorile din fabrica ale autoturismului.

Daca cineva doreste o crestere a puterii motorului cu cativa cai putere si a cuplului motor este nevoie sa apeleze la un mecanic priceput sau profesionisti in chiptuning. In concluzie daca cineva doreste realizearea unui asa numic „Chipping” trebuie avertizat sa o faca in grija si cu ajutorul unui specialist .

Doar atunci poate fi sigur de un service realizat corect.

Chiptuning-ul si durata de viata a filtrului de particule
Przewiń do góry